Ubuntu 14.10 Final Beta

____________________________________________________________________

Yeni Ubuntu 14.10 son beta sürümleri son test sürüşleri için pistlerdeki yerini almış. Çok mucizevi değişiklikler olmayacak olsa da, bir süredir beklediğim 14.10 sürümüne yaklaşmış olmamız güzel. En azından çekirdeğimiz 3.16 sürümüne güncellenmiş olacak. Tabii ki farklı yenilikler ve değişiklikler var da vauvvvv dedirtecek çok fazla bir şey yok.

Zaten şu anki Kubuntu 14.04’ümün orasını burasını kurcalarken değişik yerlerini bozdum, güç yönetimi modülü dengesiz çalışıyor vs. yenilemek istiyorum da esas sürüm yayınlandığında yapacağım bunu. Şu an öyle bir elektrik kesintisi var ki 15 saniye elektrik var beş dakika yok. Kurulum için iyi bir zaman değil. 😀

Yine de yeni Ubuntu 14.10 temelli dağıtımları denemek isteyenler için indirme linkleri aşağıdaki sayfalarda. 32 bit ve 64bit sistemler için farklı kurulumlar var. 32bit eski sistem kullanacak olanlar PC (Intel x86) desktop image yazan seçeneği seçmeli, 64bit sistem kullananların ise 64bit sistemi kurması tavsiye olunur. Bunun için indirecekleri kurulum da 64-bit PC (AMD64) desktop image yazan olacak. Ayrıca sunucu kurulumları için de bu linklerin biraz altında Server install image kısmı var ama zaten beta olan bir sürümü sunucuda kullanmayı tavsiye etmem.

Ubuntu 14.10 Final Beta
Kubuntu 14.10 Final Beta
Lubuntu 14.10 Final Beta
Ubuntu GNOME 14.10 Final Beta (GNOME masaüstü ortamı ile.)
Ubuntu Kylin 14.10 Final Beta (Çinli olan yoktur pek buralarda ama..) 🙂
Ubuntu Studio 14.10 Final Beta
Xubuntu 14.10 Final Beta (Xfce masaüstü ortamı ile.)

Kurulum için indirdiğiniz ISO dosyasını UNetBootin gibi bir programla bir flaş belleğe yazdırmak ve bilgisayarınızı flaş belleğiniz üzerinden başlatmak yeterli. Beta sürümü için CD kurulumu vs. uğraşmaya gerek yok.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz