Etiketli yazılar: J2SE

Java’da String Nesnelerini Karşılaştırma

Java programlama dilinde birçok yerde String nesnelerini karşılaştırmamız (String comparison) gerekir. String nesnelerinin karşılaştırılması için Java dilinde çeşitli metotlar vardır.

public boolean equals(String str)

İlk metodumuz equals() metodu. Bu metodun kullanımı şöyle olur;
if(str.equals(“abc”)){}
Bu örnekte str bir referanstır ve eğer “abc” strnin değerine eşit ise metot bir boolean değeri olan true döner. Sonrasında da buna dayanarak istediğimizi yaptırabiliriz. Ayrıca karşılaştırılacak metinlerdeki büyük küçük harf farkları önemli değilse equalsIgnoreCase() metodunu da kullanabiliriz. Devamını oku »

Java Update Available Nedir?

Gelen bazı ziyaretçilerimden anladığım kadarıyla birçok kişi ara sıra görev çubuğunun sağ kısmında çıkan Java Update Available uyarısının ne olduğundan haberi yok. Bu tamamıyla güvenli bir Java güncellemesidir. Devamını oku »

Java 6 Güncelleme 10 (Java 6u10)

Bir süredir bilgisayarımdaki Java yazılımını yani Java Sanal Makinesini güncellememiştim. Sun Microsystems sitesine bir gidip yeni bir güncelleme oldup olmadığını kontrol edeyim dedim. Bir süre önce Java 6u10 sürümü yayınlanmış. Devamını oku »

Java Destekli Cep Telefonları

Java Destekli Cep Telefonları başlığı sitemin ziyaretçi kayıtlarında farkettiğim bir Google arama terimi. Bunu farkedince bu konuda kısa bir yazı yazayım dedim.

Öncelikle Java Sun Microsystems taradından geliştirilmiş bir programlama dilidir ve Java Platform da bu dilde yazılmış uygulamaları çalıştırmak için Sun’ın hazırladığı bir platformdur.

Devamını oku »