F-Grup SMS v1.0

____________________________________________________________________

Bir süre önce biri için bir toplu SMS gönderme uygulaması yazacaktım. Ofis içinde SMS kanalı üzerinden bir veri paylaşacaklardı. Uygulamayı bir parça yazmıştım ama sonra araya iletişim problemleri girdiği için kullandı mı kullanamadı mı bilmiyorum. Ben de uygulamayı biraz kılığa sokup yayınlayayım dedim. Karşınızda F-Grup SMS v1.0. Bu isim ne böyle demeyin, aklıma feci isimler geldi ama standart kalsın dedim, ilk haline pek dokunmak istemedim.

F-Grup SMS, ileti listesi

F-Grup SMS, ileti listesi

F-Grup SMS uygulaması ile istediğiniz sayıda kişiye maksimum 100’er SMS gönderebilirsiniz. Uygulamada maksimum 100 SMS için içerik girilebiliyor. Alıcı sayısı girdiğiniz alıcı numaralarının sayısına bağlı. Bundan sonra da tüm iletileri göndermeye başlayabilirsiniz.

Bunun için önce uygulamayı açtıktan sonra Ayarlar > Alıcı düzenle yolundan gidip göndereceğiniz iletileri alacak numaraları giriyorsunuz. Her numarayı girdikten sonra alt satıra geçip yeni numarayı alt satıra yazmanız gerekli. Bu şekilde tüm farklı numaralar alt alta olmalı. Eğer 100 SMS’i tekrar göndermek isterseniz aynı numarayı tekrar tekrar yazabilirsiniz. Numaralar + ile başlamalı ülke kodu ve sonra telefon nosu şeklinde olmalı. Örneğin:
+905300000000
+905450000000
+905550000000
Doğru şekilde girilmeyen numaralar gönderim esnasında hatalara yolaçabilir, yanlış numaralara gönderim yapıp başınıza iş alabilir, ya da farklı bir ülkeye gönderim faturanızı kabartabilirsiniz. Uygulama kullanımından dolayı faturanız yüksek bunun sorumlusu ben değilim.

F-Grup SMS gönderme ayarları

F-Grup SMS gönderme ayarları

Bundan sonra Kaydet komutu ile ayarı kaydedin. Sonra Ayarlar sayfasındaki kutucuğa gönderilecek SMS sayısını girin. Mesela her alıcıya 10 SMS gönderilecek ise 10 girin. Bundan sonra bu ayarı da Kaydet komutu ile kaydedin.

Bundan sonra SMS listesine gidip orada seçtiğiniz sayıda sayı ve yazı bulunan satırların üzerinde OK komutu verip içeriklerini düzenleyin. Boş satırları düzenlemeyin, çünkü onlar önceki ayarda seçilmediğinden gönderilmeyecekler.

Tüm SMS içeriklerini düzgün şekilde doldurduğunuza inanıyorsanız Gönder komutu verin ve iletiler gönderilmeye başlayacak. Burada Java yazılımı iletileri göndermek için izin isteyecektir. Bu izni vermezseniz iletiler gönderilmez. Yalnız çok sayıda SMS gönderiyor iken bu izinler rahatsız edeceğinizden cihazınızda ya da Java yazılımınızda eğer o olanak var ise ilk izinde daha sonradan izin istememesi ile ilgili seçeneği işaretleyin. Bu sayede ilk SMS için izin istenir, diğerleri otomatik gönderilir.

F-Grup SMS alıcı düzenleme

F-Grup SMS alıcı düzenleme

Gönderme işleminde ekranda gönderilen SMSin sayısı ve gönderildiği numara ile içerik yazması gerekli ama burada biraz platforma bağlı öğeler söz konusu olduğu için bunu göremeyebilirsiniz.

Gönderilen SMSlerin karakter sınırı cihazınıza bağlı olarak değişir. Öncelikle uygun bir numaraya içinde Türkçe karakter olmayan 160 karakter bir SMS gönderin, daha sonra da içinde Türkçe karakter olan bir SMS gönderin. Sonra karşı tarafa iletilen SMSi inceleyin. İşlemin telefona bağlı olmasından dolayı gönderdiğiniz ileti eksik veya karakter bozuk olabilir. Bu durumda karakter sayısına göre SMS göndermeyi ve Türkçe karakter kullanıp kullanmamayı belirleyin.

Uygulama işte bu şekilde. Java ME CLDC 1.0 ve MIDP 2.0 destekleyen tüm cihazlarda çalışır. Bellek kullanımı göndereceğiniz SMS sayısına ve kişi sayısına göre değişir. Ancak eğer bellek hatası veriyorsa daha az sayıda SMS göndermeyi denemelisiniz. Gönderemediğiniz SMS’leri ikinci bir oturumda gönderebilirsiniz.

F-Grup SMS, ileti gönderme

F-Grup SMS, ileti gönderme

Uygulamanın boyutu 37 KB kadardır, yani hiçbir Java ME destekli cihazda uygulama boyutu sorunu çıkarmamalı.

Genel olarak uygulama ile alıcı sayısına göre gönderebileceğiniz SMS sayısı sınırsızdır, ancak cihazınıza veya yazılımınıza balı sebeplerden belli bir sayıdan sonra SMS gönderiminizi platform engelleyebilir. Bu konuda bir şey yapamam, yapabilirim de çok gerekli olmadan yapmayı düşünmüyorum.

İndirme: F-Grup SMS v1.0 uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz. Dosyaları cep telefonunuza kopyalayıp oradan çalıştırarak uygulamayı cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bazı cihaz ve platformlarda kurulum farklı olabilir, bunu araştırmanızı öneririm.

İndir “F-Grup SMS v1.0 (JAR)”

F-Grup_SMS.jar – 422 defa indirildi – 36,77 KB

İndir “F-Grup SMS v1.0 (JAD)”

F-Grup_SMS.jad – 226 defa indirildi – 533,00 B

Ufak notlar: Yalnız uygulama ile bir kişiye çok sayıda SMS göndermek alıcıyı rahatsız edeceğinden doğru, ahlaki ve etik bir şey değildir. Bu sebeple lütfen uygulamayı bu amaçla kullanmayın. Ayrıca SPAM mesajlar göndermek için de kullanmayın. Uygulamayı mutlaka bir SMS paketi ile kullanın ki çok sayıda SMS göndermenizden dolayı ücretlendirilmeyin. Ayrıca acil durumlarda mobil operatörlerin taşıdığı iletişim trafiği de fazla olacağından uygulamayı böyle anlarda kullanmamaya özen gösterin. Çünkü uygulama arka arkaya SMS gönderdiğinden, operatörlere iyi bir trafik yaratıyordur. 🙂

Kullanım şartları:

Uygulamayı kullanmanızdan dolayı oluşacak HİÇBİR problemden sorumlu değilim. Aynı şekilde uygulama kullanılarak size atılmış iletilerin içeriğinden ve size gönderilmiş olmasından da sorumlu değilim.

Uygulama ile ilgili sorun, istek ve önerilerinizi lütfen aşağıdan bildirin.

9 Yorum

  • Yazan: Enes, 27 Eylül 2011 @ 1:31 am

    Merhaba Ferhat bey, bu uygulamayı toplu tebrikleşmelerde kullanıyorum. Gerçekten çok işe yarıyor. Çok teşekkür ederim. Ayrıca cep telefonu internet bağlantıları (wireless, GPRS, Edge, vs.) üzerinden kullanılan bir messenger java yazılımı üzerinde çalışmayı düşünüyor musunuz? İyi günler.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Eylül 2011 @ 1:41 am

    Merhaba Enes bey. Güle güle kullanın öncelikle.
    Messenger programından kastınız Windows Messenger’ın Java ME sürümü ise cep telefonlarında Windows Messenger’ı kullanabilmenizi sağlayan Java ME programları var zaten. Farklı bir uygulama ise düşündüğünüz şu ana kadar pek niyetlenmedim ama fark yaratacak bir şey ise tarif edin bana, elimden geleni yaparım. 🙂

  • Yazan: Enes, 27 Eylül 2011 @ 1:10 pm

    Merhaba Ferhat bey, Windows Messenger’ın Java ME sürümleri 3G kamerasını ve wireless bağlantısını kullanamıyor. Bundan ötürü, farklı internet bağlantılarıyla çalışabilen ve 3G kamerasıyla görüntülü chat yapmayı sağlayan bir Windows Messenger Java programının fark yapacağını düşünüyorum. İyi günler.

  • Yazan: FeRHaD, 29 Eylül 2011 @ 2:35 am

    Enes bey, çoğu cep telefonunda kameralar donanıma bağımlıdır ve işletim sistemindeki sürücülerle çalıştırılırlar. Cihazlardaki Java ME sanal makinelerine de kameralar tanımlanmakta ve tanımlı kamera ile işlem yapılabilmektedir.
    Yalnız kamera için kullanılan programlama arayüzü her cihazda ya da yazılımında tam olarak bulunmayabiliyor. Mesela bendeki Esmertec Jbed ve Jblend yazılımlarında kamera desteklenmiyor. Bu sebeple ben de kameraya yönelik bir geliştirme yapamıyorum.
    Bundan dolayı acaba sistemdeki tüm kameraları listeletip istediğimi kullanabilirmiyim vs. bilmiyorum ki bu arayüz eksikliği kamera ile ilgili işlemler yapmama sağlam bir engel.

  • Yazan: Enes, 1 Ekim 2011 @ 5:37 pm

    Merhaba, Ferhat Bey. Fishlabs firmasının java formatında hazırladığı “Deep” isimli oyunda cep telefonunun arka kamerasıyla kendi fotografınızı çekip, bu oyundaki profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Bu java oyun programdaki özellik dikkate alınarak, java messenger programına ön veya arka kamera kullanma özelliği eklenebilir mi? İyi günler.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Ekim 2011 @ 2:53 am

    Kamera desteği her telefonun Java sürümünde bulunmuyordu ama günümüzdeki çoğu telefonda bulunması gerek şu an. Standart olarak da Java yazılımı içine kameralardan en az biri tanımlı olmalı, bu genelde arka kameradır ki bazı telefonlarda ön kamerayı sadece telefonun 3G video görüşme özelliği aktif edebiliyor. Tabi yine kamera yolu değiştirilerek ulaşılabilir belki ön kamerayada.
    Yalnız şu da var ki, MSN Messenger’ın kullandığı görüntü formatını da tanımak gerek. Bugüne kadar hiç nasıl bir akış sağladığını merak etmedim. Yani bir video akışı mı gönderiyor karşılıklı, yoksa saniyede belli sayıda fotoğraf çekip onları mı yüklüyor vs. Bu ayrımı da telefonda yapmak zor olabilir.
    Aslında zor diye bir şey yoktur, mutlaka yapılabilir bir şey dedikleriniz ama zaman sıkıntım var işte. 11 saat çalışıp eve geldiğimde pek bir zamanım olmuyor çoğu şeye.

  • Yazan: uğur yıldız, 12 Haziran 2013 @ 3:07 pm

    Merhaba;

    F-Grup SMS programı ile günlük kaç sms atabilirm.Ayrıca anladığım kadarıyla programa 100 telefon numarası yükleyebiliyorum.Bilgisayar üzerinden mi programı kullanabilirim yoksa akıllı bir telefon üzerinden mi,aslında biraz detay rica ediyorum sizden 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 16 Haziran 2013 @ 3:29 am

    Uğur bey, geç cevap verdiğim için özür dilerim. E-postaları kontrol etmede biraz tembellik yapmışım.
    Programın günlük SMS gönderim sınırı falan yoktur. SMS gönderim sınırı mobil operatörünüzün SMS gönderim sınırıdır. Bu sınırın üzerinde de tabii ki gönderirsiniz, ancak SMS paketindeki SMS haklarının üzerinde sayılır ki hattınızdan TL düşümü olur ya da faturanıza yansır.
    Program telefondan çalışıyor. Numaraları telefondan giriyorsunuz. Numaraları alt alta satırlar halinde giriyorsunuz numaralar ekranında. Sonra tek kişiye gönderilecek SMS sayısını girip, belli bir şablonu varsa onu girebiliyorsunuz. Sayı saydırmak için i% kodunu girmeniz gerekiyordu sanırım. Kaydettikten sonra uygulama ana sayfasında gönderilecek SMS’ler listeleniyor. Üzerlerinde istediğiniz düzenlemeyi yapıyorsunuz. Sonra da gönder diyorsunuz ve ana sayfadaki tüm SMS’ler önce ilk numaraya, sonra ikinci numaraya, sonra üçüncü numaraya şeklinde gidiyor alıcılara.
    Daha detaylısı uygulamanın yardım sayfasında olmalı.

Bu yazıya bağlantılar

  1. F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Turkcell her yöne 5000 SMS + 100 MB internet paketi

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz