Project Rimino konsept telefon tasarımı

____________________________________________________________________

Konsept telefon tasarımları günümüz telefonlarında henüz göremediğimiz ilginç özellik ya da durumları görmemizi sağlayan hayal gücü ürünleri. Şimdi de Rimino adında ilginç bir konsept telefon tasarımı var.

Project Rimino konsept telefon

Project Rimino konsept telefon

Rimino, Amid Moradganjeh’in mastır tezi imiş. Rimino telefonu – doğal olarak – alıştığımız telefon tarzının biraz ötesine gidebilen bir telefon. Hatta bu telefonlar büyüye büyüye ne hale gelecek endişemi de rahatlatan bir telefon. Çünkü alet eğilip bükülebiliyor, kırılmıyor hani. 🙂


Uygulamadan ziyade göreve önem veren bir konsept telefon. Ekran olarak yüksek çözünürlüklü, LCT, TFT, AMOLED vs. ekranlar kullanılmıyor, daha doğal olduğu için elektronik kağıt kullanılıyor.

Rimino’nun bahsettiği giriş yöntemleri:

  • Ekrana yazı yazmak, cihazın kendini kalem gibi kullanarak ekrana yazmak, yakındaki cihazla iletişmek
  • üflemek
  • çizmek
  • cihazı el ile gölgelemek
  • katlamak
  • çekmek ve germek
  • vurmak, dürtmek, öpmek gibi çeşitli şeyler.

Biraz abartıya kaçılmış gibi de gelmiyor değil tabi. Ama kullanıcıya veri girişinde neredeyse sınır tanımıyor gibi, doğal olan insani yöntemler kullanılarak her şey.

Project Rimino konsept telefon

Project Rimino konsept telefon

Örneklediği veri giriş türleri ve esnekliği dışında çok da bir janjanlı bir tasarım. Hazırlanmış ilgili videosu da şu:

Teknolojinin dikte ettiği istek ve ihtiyaçlardan ziyade insanın ihtiyaçlarına ve isteklerine cevap veren bir şey olduğundan bahsedilmiş. Bu noktaya değinen ciddi bir özellik göremedim pek ama, bundan kastettiği eğerek bükerek yani tamamen doğal biçimlerde bile alete derdimizi anlatabilmemiz.

Ayrıca bir de proje sitesi rimino.com var. Burada da proje ile ilgili bilgi, detay, nasıl yapıldı edildi kısmı var. Mesela projeyi tasarlayan kişi, telefonunun ekranını kırarak bu şekilde aleti kullanmayı denemiş, bir türlü doğru kişileri arayamamış. Bundan dolayı da farklı veri giriş ve etkileşim yöntemleri düşünmüş. Hatta kırık ekran ile telefonda yapacak pek bir şey olmadığından, çalışma performansında artıştan da bahsediyor. 😀 Tam bu şekillerde telefonlara ihtiyacımız yok ve telefon özelliğini attığımızda da işimize yarayabilmeli diyor. Tasarımdan çok zaten proje sitesi ve orada tasarım hakkındaki anlatımlar ilgimi çekti benim. 🙂

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz