Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ÇED dosyaları

____________________________________________________________________

Rüzgar Tepe Enerji Madencilik Tarım San. ve Tic. A.Ş. tarafından Tekirdağ ili, Muratlı ilçesine bağlı, Aşağısevindikli köyünde kurulması planlanan 455 MWe Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin birkaç ÇED dosyasına rastladım da, incelemek isteyenler olabilir.

Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali

İlk dosya sanırım grafikten dolayı 131 MB boyutunda biraz fazla büyük. 71 sayfa. Bu büyüklükte bir rapor yerine ikinci raporu indirmenizi tavsiye ederim, diğeri daha fazla bilgi içeriyor ve boyutu onbirde biri kadar bir şey.
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) BAŞVURU DOSYASI (Dosya stabil bir şekilde erişilemediğinden link kaldırılmıştır, aşağıdaki nihai rapor daha faydalıdır. Yine de isteyen olursa yükleyebilirim ya da gönderebilirim.)

12,7 MB ve 241 sayfa.

İndir “A?a??sevindikli Kombine ÇEvrim Do?algaz Santral? nihai ÇED raporu”

ASCR.pdf – 174 defa indirildi – 12,67 MB

6 Yorum

  • Yazan: turannn, 25 Temmuz 2012 @ 5:25 pm

    ÇED roparlarına ulaşamıyorum linklerden eğer elinizde mevcutsa koylama yaptıysanız atabilirmisiniz?

  • Yazan: FeRHaD, 26 Temmuz 2012 @ 4:11 am

    Nihai ÇED raporunu aşağı ekledim:
    ASCR

  • Yazan: turannn, 15 Kasım 2012 @ 3:04 pm

    bu projeyle ilgili herhangibi bir gelişme var mı ? Teşekkürler

  • Yazan: FeRHaD, 15 Kasım 2012 @ 4:49 pm

    ÇED raporları onaylandı, santral zamanı gelince inşa edilmeye başlanacaktır. Bir haberde bir kurumun bir şeyi durdurduğu yazıyordu bir keresinde yerel gazetelerden birinde ama, ilgili hiçbir bilgi bulamamıştım. Planlanan tarihlere uyularak yapılır sanırım inşaat.

  • Yazan: turannn, 2 Aralık 2012 @ 6:38 pm

    İnşaatın başlama zamanı ile ilgi bir bilginiz var mı ? Ve o bölgede sanırım dkçs projesinden başka rüzgar tribünü dikme gibi bir projede varmış aşağısevindikli topraklarında ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bilgileriniz için teşekkürler.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Aralık 2012 @ 9:52 pm

    Şu an için inşaatın başlama tarihi ile ilgili bir bilgim yok. Yakın zamanda askere gideceğimden de uzunca bir süre de habersiz kalabilirim. Hatta geldiğimde inşaata başlanmış da olabilir. 🙂
    Birkaç gün önce BOTAŞ, doğal gaz santrallerine verdiği gazda %38 zam yaptı. Bu zamdan sonra zaten şikayet eden şirketler için işler iyice zorlaştı, ben olsam muhtemelen yapmaktan vazgeçerdim bu santrali. 🙂
    Rüzgar santrali Balabanlı köyü yakınında inşa edilecek ve adı Balabanlı RES olacak. Daha ÇED dökümanları yayınlanmadı ancak 30 ya da 50 MW arası bir güçte olacak diye biliyorum. Borusan Enerji yapacak santrali.
    Ayrıca Marmara Ereğlisi’nde de çebi enerji bir kömür santrali inşa edecek 700 MW gücünde.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz