Etiketli yazılar: senfoni orkestrası

Eskişehir’de Yunus’tan Nazım’a Kantat Dünya prömiyeri

Dün neredeyse her Cuma günü olduğu gibi Eskişehir Opera Binası’ndaki senfoni konserini seyrettim. Hani normalde hafta içi bileti alır, Cuma gider oturur, EBB orkestrası çalar biz dinlerdik ya da arada farklı şefler gelir farklı bir şeyler çalar ya da farklı sanatçılar gelir farklı enstrümanlarla bir şeyler sergilerdi vs. Bu seferki ise baya bir farklı idi. Hasan Yükselir ve Fırat Yükselir’in Yunus’tan Nazım’a Kantat Dünya prömiyeri vardı. Devamını oku »

EBB Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Özel Konseri

Bugün saat 20:00’de Eskişehir Opera Binasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Özel Konseri vardı. Normalde her hafta cuma günü ya da yer bulamazsam Cumartesi günü giderim EBB Senfoni Orkestrası konserlerine. Hep klasik parçalar falan çalınır, gayet zevkli olur. Bugün de bir yılbaşı konseri vardı ki, mükemmeldi. 😀

EBB senfoni orkestrası

EBB senfoni orkestrası

Devamını oku »

“Saraydan Kız Kaçırma” EBB Sanat ve Kültür Sarayında İdi

Saraydan Kız karçırma (Die Entführung aus dem Serail) Wolfgang Amadeus Mozart’ın bir operasıdır. Bu opera bu akşam EBB Orkestrası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile ve şef Winfried MULLER ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda sergilendi. Devamını oku »