İstatistikler

There are a total of 7 Kullanıcı online now: 0 Üye, 6 Misafir and 1 Bot.

Most users ever online were 335, on 18 Eylül 2023 @ 9:13 am

6 Misafir Online Now

#1 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:42 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » » İstatistikler [url]

#2 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Sayfa bulunamadı [url]

#3 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » /?social_controller=auth&social_action=authorize&key=facebook&post_id=3381 [url] [referral]

#4 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » /?social_controller=auth&social_action=authorize&key=facebook&post_id=3578 [url] [referral]

#5 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » /page/74/?key=twitter&post_id=1566&social_action=authorize&social_controller=auth [url]

#6 - Guest on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » » Twitter iletilerim ( 2010-01-07 ) [url]

1 Bot Online Now

#1 - NBot on 29 Mart 2024 @ 2:40 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » J2ME [url]

Comments Posted By Erdal Ali

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Yabancı Servislerimi Açtım

Hayırlı olsun. Ben de düşünüyorum ama bakalım ne zaman, ne konuda…

» Posted By Erdal Ali On 24 Aralık 2007 @ 10:26 am

Bu Aptal Maymunda Nerede Kaldı ?

peki leoparın hiç mi suçu yok?

» Posted By Erdal Ali On 24 Aralık 2007 @ 10:29 am

İsimtescil.net’ten Ucuz Alan Adları

Türkiyede hosting vesaire işlerinde gitgide Avrupa kalite ve fiyatlarına yaklaşılıyor. 2008 yılında çok daha büyük gelişmeler olacaktır. Bence almışken domain ve hosting aynı yerden alınmalı. bir iki dolar için zahmete girmeye değmez. Tabi 15 -20 tane birden alınmayacaksa.

» Posted By Erdal Ali On 24 Aralık 2007 @ 10:35 am

Ormanlarımız Satılık Değildir; Bir İmzaya Karşı Bir Milyon İmza

Evet bütün bunların ışığında onları yakalayabilmemiz mucize gibi görünüyor. Yine de insanoğlu azmederse başaramayacağı şey yoktur. Her şeye rağmen karamsar olmamalıyız. neticede onlar da insan biz de.

» Posted By Erdal Ali On 2 Aralık 2007 @ 11:09 pm

Adamların çok eskilere dayanan köklü stratejileri var. Büyük bir ihtimalle bir dahaki seçimler zamanında mı yapılacak yoksa erken seçim mi olacak, nasıl bir siyasi yapılanmayla hangi parti iktidara gelecek, başbakan kim olacak bütün bunları şimdiden ölçmüş biçmiş her şeyi ayarlamışlardır. Birbirimizi yiyoruz bunu yaptıranlar da onlar. Bütün dengeler onların lehine işleyecek şekilde ayarlanmıştır. Ne desek boş bence. Halkımızın her türlü eğilimlerini çok iyi biliyorlar. Bizim eski filmlerde görmüştüm ama haklarında detaylı bilgi edinemedim: 60’lı yıllarda sanıyorum: Barış gönüllüleri adıyla Türkiyeye gelen Anadoluda köy köy gezen, halkın arasında bir müddet yaşayıp her gördüğü duyduğu şeyi yazan, bu konuda defter tutan amerikalı gençler varmış. bir Türk filminde bunlardan bir kız konu edilmişti. bir Türk genciyle olan gönül macerası filan. film siyasi değildi. bir tür aşk filmiydi. ama barış gönüllüsü gezgin gençler gerçekmiş ve filme bir şekilde konu edilmiş diye hatırlıyorum. eğer bu doğru ise adamların ne kadar dehşet çalışmaları olduğu ortada. yani o gençler özel görevliydiler ki iç dünyamızı da olduğu gibi öğrenip abd yetkili kişilerine rapor etsinler. şimdi de bunu yapanlar vardır elbet.
verdiğin cia verilerini incelerim.

» Posted By Erdal Ali On 2 Aralık 2007 @ 10:31 pm

Ne olur ne olmaz, kim nasıl çalışıyor, kimin uzun vadeli hedefleri nelerdir, kim ayağını yere ne kadar sağlam basıyor, kim en sağlam temelleri atıyor, bütün bunları biz oradan buradan görüp duyup kafamızda sentezleyerek tahmin edebiliriz veya delilsiz kehanet gibi öne süreriz. Ama ABD her şeyi önceden araştırmış bizi bizden iyi biliyor. Halk olarak parçalanmışlık da var. Hani derler ya Allah sonumuzu hayretsin. Halk bir bütün olarak her şeyi kendi denetimi altına alamıyor. bence en büyük sorun en büyük tehlike bu. Biz birbirimizi bilmiyoruz. Belki böyle şeylerle ilgilenmek yönünde hiçbir gayretimiz yok. her kesim birbirini yanlış görürken amerika malı götürüyor. geleceğimizi çalıyor hatta. en azından en büyük gayesi bu. becerebilir mi bunu zaman gösterir ama ABD elinden geleni yapıyor. bizde her kesim birbirini suçluyor. kabahat samur kürk olsa kimse sırtına almaz.

» Posted By Erdal Ali On 2 Aralık 2007 @ 9:49 pm

Ben zaten şöyle olursa şöyle olur diyorum. Ütopya evet, asla bir araya gelemeyecek kitleler için elbette ütopya. O kadar bölünmüş parçalanmışız ki.. Bu durumda sadece en kuvveti kesimin sözü geçecek yakın bir gelecekte.

» Posted By Erdal Ali On 2 Aralık 2007 @ 8:58 pm

Buradaki yorumuma cevabın için: Bak işte bazı dindar kişilerde bile nelere şahit oluyoruz. Benim de bir ara başıma gelmişti. Başka bir yönden düşünürsek, ben de dindar sayılabilecek bir insan olmamla beraber; tamam hırsızlık filan asla yapmam ama Allahın rızasına uymayan kalp kırmak sinir öfke gibi hallerim oluyor. Bunlar da hırsızlıktaki gibi kul haklarına girer.
Kısaca ne demek istiyorum: Öyle bir eğitim sistemi olmalı ki insanın bilgileri, hayat felsefesi, inancı ne varsa bunlar teoride kalmamalı. İnsanın bütün değerleri insanın çocuklukta aldığı eğitimin etkisiyle pratik hayatta uygulanıyor olmalı. İşte o şekilde özü sözü bir, kendinden emin, yanlışlara açık olmayan, kuvvetli, tuttuğunu koparan, hedeflerinde bilinçli ve azimli nesiller yetiştirilmeli. Şimdi bakıyorum da çoğunluk her türlü telkine açık. Özü sözü bir olamıyor. En faziletli sandığımız kişileri bile kızdırırsak onlardan büyük çirkinlikler açığa çıkabiliyor. Her şeyimiz her iddiamız laftan öteye geçemiyor. Uygulamada sıfırız. Çoğunluk olarak bu haldeyiz.

» Posted By Erdal Ali On 2 Aralık 2007 @ 3:37 pm

Mücadele edilmesi gereken bin bir problem var. Binbir çeşit kötülük yapan insanlar var. Bunlardan bazıları bazı konularda bize destek bile oluyor. Eğitim sistemimizde devrim yapılıp çok ciddi bir eğitim sistemi kurmamız lazım aslında.
Yoksa bir düşünürün dediği gibi “her kişinin başına bir polis dikemezsiniz” gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ki polislerin bile azımsanamayacak derecede bir kısmı her türlü yolsuzluğu yapmaya açık kişiler. Benimle aynı okul sıralarını paylaşan o günlerin masum çocuklarının çoğu şimdi yanlış yollarda, paradan başka şey düşünmeyecek kafada.

» Posted By Erdal Ali On 1 Aralık 2007 @ 12:21 am

İstatistikleriniz Kendi Sitenizde – Firestats-1.4.3-RC1

blogcu.com sitesinde bulunan eski blogumdaki ziyaretçi çeken bir yazımı yeni yerime ekler eklemez burada da ziyaretçi çekmeye başlamıştı. Eski yerdeki yazıyı hemen silmiştim. Bilmiyorum bu işler nasıl oluyor. misafir gibi yazdığımız blog sitelerinde dediğin gibi değil mi onu bilmiyorum. ama zaten bu sildiğim bölümlerde pek önemli şeyler yoktu. önemli değil. eski blogdaki önemli şeyleri getirirken içerikte değişiklikler ve düzenlemeler yaparım. en azından böyle bir önlemim olsun her ihtimale karşı. Bu bilgiler için teşekkür ederim. Bu arada bir şey daha var: sildiğim yerler zaten şimdiki yerin alt alan adlarıylı. bir şey farketmiyordur belki. ama google alt alan adları için müstakil site muamelesi yapıyor. zaten onun için geçen günlerdeki merkezi sistem uygulamasını araştırmıştım. Neyse bundan sonra daha dikkatli olurum.

» Posted By Erdal Ali On 24 Kasım 2007 @ 8:55 pm

Bu yönlendirme işiyle uğraşmadım. Herhalde google o yazıları yeni yerden yeniden arşivler.
5 adet domain yönlendirme hakkım varmış. Hiçbirini kullanmadım. Lazım olacağını da sanmıyorum. Eski blog için belki ilerde gerekebilir. Tabi yapabilmek mümkün olabilirse.

» Posted By Erdal Ali On 24 Kasım 2007 @ 6:22 pm

Ümitsizliğe kapılıp sildim bile:) Yani artık blog bölümü ve internet bölümü yok. ikisini de sildim. En çok yazılar artık esas bölümde olacak. Diğer üç yer duruyor. Onlar kalabilir.

» Posted By Erdal Ali On 24 Kasım 2007 @ 3:29 pm

Yok bunlar yapılabilecek şeyler değil. Bütün gün düşündüm birşeyler yapmaya çalıştım olmuyor. Kalsın en iyisi. Biraz daha uğraşırsam bu işlerden tümüyle nefret gelecek. Sana da çok zahmet verdim kusura bakma. Ben en iyisi o ana bölümü her konuda yazmak için kullanayım. Blog bölümünü ise dışa aktar yoluyla ana bölüme aktarırım. Sonra blog bölümünü silerim kurtulurum. Ya da başka bir şey düşünmeli:) Bu arada şimdi dikkatimi çekti: aleksada ben niçin senden öndeyim?

» Posted By Erdal Ali On 24 Kasım 2007 @ 4:05 am

Girdim baktım databaz yerinin içinde çok fazla şeyler var. En solda her bir bölüm hakkında tek tek maddeler var. yorumlar linkler (comments links diye yazıyor tabi) her şey var da ben bir şey anlamadım. Buraya yazdığın sql sorgusu hazırlamak nedir nası yapılır en küçük bilgim yok. php fonksiyonunu da bilmiyorum googledan araştırayım biraz.

» Posted By Erdal Ali On 23 Kasım 2007 @ 10:11 pm

Bu bahsettiğin şey çok iyi. Yanlış bilmiyorsam yanlış hatırlamıyorsam sadece bir tane veritabanı şeyi var. Galiba 24 MB diye yazıyordu. WP kurulumunda aynı veritabanını kullanacaksanız yoksa aynı veritabanında birden fazla WP kullanacaksınız mıydı her neye bu ismi değiştirin (ya da yanına bir şeyler ekleyin) gibi bir ibare vardı. Her birinde o ismin yanına farklı numaralar eklemiştim. Araştırayım bakalım o MYSQL sayfasından bir şeyler anlayabilecek miyim bir şeyler yapabilecek miyim…

» Posted By Erdal Ali On 23 Kasım 2007 @ 9:48 pm

Önce burada benden bahseden Eda hanıma teşekkürler:)

RSS türü şey düşünmüyorum. Başka bir çözüm yolu bulur gibi oldum:

Dün senin bir yazının linkini yazımda kullanmıştım. O yazına benim yazım hakkında yorum gibi haber gelmiş. yazımın başlığı var bir de yazımdan bir satır var.
Ben de esas alan adım olan sayfada diğer bölümlerle ilgili bilgi verip o yeni yazıların linkini yazdıktan yayımladıktan sonra o hakkında bahsedilen yazıma esas yerimdeki bilgilendirme yazısından yorum gelir gibi haber geliyordu.
Şimdi bak bu şekilde olabilir. Ama ters yönde olacak.
Olursa iyi olur. hem başlık var hem yazıdan bir satır. güzel.

Nasıl olabilir?
Diyelim ki yazıyı yazdım. kategoriyi seçtim. O kategori yerine esas yerde ayarladığım ilgili sayfanın linki gelebilse.. böyle olunca orada ayarladığım ilgili yerde bütün her şey listelenebilir.
bu da çok pratik değil gibi sanki ama hiç yoktan iyidir.
yeter ki yapabileyim.
biraz üzerinde düşüneyim..
Kafam almıyor ama çözümlemem lazım tabi.
Blogcu.com bunu nasıl yapabiliyordu? Belki çok benzer bir yöntemle.
Aslında daha sonra bu linkini verdiğin RSS şeyini de kontrol etsem iyi olabilir.

» Posted By Erdal Ali On 23 Kasım 2007 @ 4:01 am

Çok teşekkür ederim. Biraz düşünür, bu bilgileri inceler, başka yerlerden de araştırırım. Sonra yine buraya gelir (halledemediysem) halledemediğimi yazarım.

» Posted By Erdal Ali On 22 Kasım 2007 @ 8:08 pm

Ben eski blogda statcounter kullanıyordum çok memnundum. Şimdi worpressli sitem için yine aynı yere sitemi her bir alt alanı ayrı ayrı ekledim istatistikleri takip edebiliyorum.
Verdikleri kodu şablon düzenleme yerinden alt kısım yerine girip oraya koydum. problemsiz çalışıyor. yine çok memnunum.
Aslında benim hosting aldığım yerin ücretsiz sunduğu bir şey var ama o şey o kadar karmaşık ve ayrıntılar o kadar çok ki ben anlamıyorum artık hiç bakmıyorum. statcounter ihtiyacımdan fazlasını sunuyor zaten.

Bu arada, verdiğin linke baktım. .htaccess hakkında bana gereken cevap orada yazıyor: .htaccess does not work if you’re on a windows server.
Yardımın için çok teşekkür ederim. Benim hosting aldığım yer sadece windows server olduğu için bu durumda .htaccess’den faydalanamayacağım demektir.
Bir şey sorayım belki biliyorsundur:
İstiyordum ki alt alan adlarımla oluşturduğum sayfalarla esas alan adımla oluşturduğum sayfalar arasında bir bağlantı olsun.. Ama bunun nasıl yapılacağını bir türlü çözemedim. Belki özel bir javascript vardır bunun için.
Nasıl ki blogcu.com’da her bir blog oranın alt alan adlarından biri: Ve hangi blogda ne yazılmışsı anında otomatikman onların esas ana sitelerinde listeleniyor: etiketler ayrıca “anında” listeleniyor.. Böyle bir şey olmasını isterdim. Tek tek elimle yapmaya başladım bundan da iki günde usandım. Bunun bir yolu var mıdır acaba?
Sitemi kuralı neredeyse bir ay oldu. Yoksa (hani derler ya yol yakınken) buradan vazgeçip WordPress MU ile çalışabileceğim Linux server olan başka bir yere mi geçsem? (Cevabı buraya yaz sonra gelir bakarım).

» Posted By Erdal Ali On 22 Kasım 2007 @ 2:25 am

Tesadüf mü Acaba? CocaCola = Muhammed Yok, Mekke Yok

Ben Arapça harfleri çok iyi bilirim. Arapça dilbilgisini biraz bilirim.
Bu bilgi yanlış. Bir tür paranoya etkisiyle mi böyle bir şey yapıyorlar nedir.
Bir kere, diyelim ki baştaki yani ters yazıda en sağdaki harf “L” olsun. Yani Arapçadaki lâm harfi..
Sonrasında bir de “elif” harfi olması gerekir ki heceyi uzatsın, “Lâ” diye olumsuzluk belirten ön ek olmuş olsun. Elif yok. Dolayısıyla “yoktur” değil, “vardır” anlamı çıkar.
Hatta Arapçaya iyi vakıf bir hoca efendi şunu demişti:
Lâ ilahe illallah derken dikkat edin. “Lâ” hecesini uzatarak söyleyin. Heceyi uzatmazsanız söylediğiniz şeyin Türkçesi “Allahtan başka ilah vardır” anlamına gelir ki bu küfür sözüdür. Heceyi uzatırsanız “Allahtan başka ilah yoktur” anlamına gelir, gereken anlam budur. Böyle söylenmelidir.
İşte orada bir elif harfi gerekiyordu ki heceyi uzatma etkisi yapsın: Cümleyi olumsuz cümle yapsın. Ama orada elif yok.
Anlaşılan o ki bu şey Arapçadan anlamayan kişilerin bir safsatası. Kasıtlı olarak yapılmış da olabilir.
Dahası var:
Orada elif olmadığı ve sesli harf yerine geçen hareke de kullanılmadığı için, o Arapçaya benzettikleri şekli şu anlama çekmek daha mantıklı olurdu:
Muhammed için.. Mekke için..
Çünkü baştaki lâm harfi “Li” diye okunursa “için” anlamına gelir. içmek fiiliyle ilgili değil, edat olarak.. ingilizcedeki “for”..
Ben bu yorumumu sayfama da alayım, daha fazla kişi bunu öğrensin!

» Posted By Erdal Ali On 22 Kasım 2007 @ 2:48 am

SEO Çalışmaları Yapmak Doğru mu?

Yok gerekmez ben onu o zamanlar beni takip eden kişilerin bilgilerine sunmak için yazmıştım. Google’dan ziyaretçi çekmesinin o kadar önemi yok. insanlara faydalı olacaksa başka yerlerden de yazılarım okunuyor işte. Ama kötü olan şey o kişilerin seviyesizce hareket etmeleri. Reklam geliri kazanmak için halka çocuk yetiştirmek gibi çok ciddi bir konuda uzman görüşü olmayan bilgiler sunmaları. Ayrıca yazımın altında benim blogumu kaynak göstermişlerdi. Bu ise yine de hırsızlık sayılır çünkü ne benden izin istediler ne de bana haber verdiler.

» Posted By Erdal Ali On 22 Kasım 2007 @ 8:06 pm

Bunu bilmiyordum. O yazıyı silip yeniden yayınlamıştım ki tarihi filan değişir arama sonuçlarında çıkar diye.. Nitekim çıkmıştı da.. ama onların sayfasındakinden bir satır sonra.. önce ise sadece onların sayfasındaki çıkıyordu. Neyse, bundan sonra dikkat ederim. Tarihi filan değiştirmeseydim kesin utanç duvarına bildirirdim.
Ayrıca: içerik hırsızlığı filan tamam da, bir de site sahipleri uzmanlık alanlarıyla ilgili iş yapıyor gibi görünüyor ama verdikleri kaynaklar hiç de uzmanların eseri değil. Bu açıdan çok sakıncalı bir site. Hiçbir yönüyle etik değil.

» Posted By Erdal Ali On 22 Kasım 2007 @ 3:01 am

«« Back To Stats Page