Etiketli yazılar: Zeitgeist

Moda saçmalığı

Burada genel anlamda moda kavramından ziyade kıyafetlerle ilgili moda kavramından bahsedeceÄŸim. Burası Vikipedi’den bir alıntı:

Moda, kelime anlamıyla toplumun tüketim trendleri belirleyen tüketim anlayışı olarak tanımlanılmaktadır. Moda bununla beraber, Ä°talyanca’da deÄŸiÅŸiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaÅŸamına giren geçici yenilik olarak geçmektedir. Modanın bir diÄŸer anlamı da, belirli bir süre etkin olan toplumsal beÄŸeni, bir ÅŸeye karşı gösterilen aşırı düşkünlüktür.

Moda tanımında toplumun tüketim trendlerini belirleyen tüketim anlayışı diyor. Yani insanları sen ÅŸunu sen bunu giy ÅŸeklinde yönlendiriyor. Süslenme özentisi kısmı da var ama aslında bu tanımdaki durumdan çok daha farklı olabilecek bir ÅŸey. Toplumsal beÄŸeni kısmı ise ayrı bir anlaşılmazlık benim için. Devamını oku »

Paranın dezavantajları

Bunlar para sahibi olmanın dezavantajları falan deÄŸil, parayı hizmetlere ve ürünlere ulaÅŸmak için bir takas yöntemi olarak kullanmanın dezavantajlarıdır. Devamını oku »

Bugün benim doğum günüm vs.

Ehehe bir doÄŸum günü daha (eskisi). Aradan tam bir yıl geçmiÅŸ, deÄŸiÅŸen bir ÅŸey yok! Devamını oku »

Sürdürülebilirlik

Venüs Projesi sürdürülebilirlik sayfası çevirisidir. Onaylanırsam orada da yer alacaktır. 😀 Ben onaylanana kadar siteyi çeviririm ama… 😀 Devamını oku »

Zeitgeist The Movie

Geçenlerde Zeitgeist: Addendum belgeselini izlediÄŸimi yazmıştım. Bu belgesel isminde de dediÄŸi gibi bir ek idi, yani bunun bir esas sürümü ya da orijinali de var. Geçen gün de arkadaşıma ilk filmi Zeitgeist The Movie indirttim. Devamını oku »